Naravne znamenitosti - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Naravne znamenitosti

Edinstvene Sečoveljske soline

Sečoveljske soline so eden najpomembnejših krajinskih parkov v Sloveniji: v sedmih stoletjih težaškega dela solinarjev so nastali kanali in solna polja. Tu lahko enkratno sožitje človeka in narave občutite na lastni koži.

Vse do danes sol pridobivajo s posebnim postopkom, ki se je ohranil vse od 14. stoletja: s 'petolo', naravno podlago iz alg, mineralov in bakterij, ki preprečuje, da bi se sol in blato mešala. Zavoljo te podlage je piranska sol povsem bela in visoko kakovostna. Na območju Sečoveljskih solin se je oblikoval specifičen življenjski prostor za številne rastline in živali – od sladkovodne želve do rastlin endemitov, vrst, ki živijo samo na določenem prostoru. V solinah se v vsakem letnem času odvijajo sijajne predstave narave.

Strunjanski klif

Celotni predel strunjanskega polotoka je krajinski park – in kakšen! Pogled z edinega flišnega klifa v Jadranskem morju, ki se ponaša z višino 80 metrov in dolžino 4 kilometre, je naravnost osupljiv. Obdaja ga Mesečev zaliv, kjer je ena najlepših, najčistejših in najsamotnejših plaž – daleč od vrveža in dosegljiva samo peš!

Rt Madona in skrivnostni podvodni svet

Ko obiskovalci stojijo na Piranski punti in se razgledujejo v smeri proti Benetkam, nihče ne sluti, kaj vse se dogaja v morju, manj kot 20 metrov od obale. Naravni spomenik Rt Madona je bivališče neverjetno pestre množice podvodnih rastlin in živali. Razprostira se v globini 38 metrov, ki je tudi najgloblja točka Tržaškega zaliva. (Tega čudovitega koščka morja se je prijelo tudi ime 'Podvodni Triglav'.)

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba