SI
Povpraševanje
SI

Muzej torbic

Kontakti

Obala 55  (poslovna stavba Splošne plovbe – pritličje)
6320 Portorož

Recepcija:

T: +386 (0)51 356 666

E: enida@mediteranum.si

URL: www.muzejtorbic.si


Portorož je naše najelitnejše in najeminentnejše ime na področju turizma in skupaj s Piranom tudi na področju turistične zgodovine. Svoji današnji slavi pa se lahko v veliki meri zahvali tudi damam, ki so že na začetku 19. stoletja poleg bližnjega Dunaja, Benetk in Opatije izbrale tudi Portorož kot kraj, kjer se bodo postavljale z najvišjo evropsko modo. Kaj je in kaj vse pomeni najpotrebnejši in najbolj opazovan del ženske opreme, torbica, ne kaže izgubljati besed. Vemo, da so torbice poleg funkcionalnega pomena že zgodaj dobile še estetski pomen in kmalu so postale prave umetnine. To, da je njihova vrednost dosegala bajne vsote, da je bila vsaka torbica namenjena prav določeni uporabi, točno določenemu družbenemu razredu, da so bile torbice izziv vsem svetovno znanim oblikovalcem itd., pove o vlogi ženske torbice skoraj vse.

In ne le to. Muzej ponuja še vrsto drugih vsebin: od občasnih modnih revij, delavnic za samostojno izdelavo lastne torbice, vodenje po muzeju, izposojo prestižnih torbic, okroglih miz, predstavitev in pogovor s slovenskimi oblikovalci in/ali izdelovalci torbic in še mnogo drugega. Spremljajte torej naše novice ali se včlanite v naš klub, ki vam bo v marsičem polepšal vsakdanjik.

Iz udobnih foteljev si oglejte filme, projekcije, prebrskajte revije ali knjige o torbicah, si privoščite kavico, čaj ali kaj drugega in uživajte v muzejski prodajni galeriji, kakršne ni daleč naokoli.

Informacij o torbicah in drugih predmetih, povezanih z njimi, je v muzeju ogromno. Muzej je tako istočasno ključno informacijsko in učno središče za vse, ki jih to področje zanima

Muzej je živ organizem. Neprestano se spreminja, dopolnjuje … Želimo si, da bi bil kar najboljši in bi bili nanj ponosni vsi. Najpomembnejši del vsakega muzeja so eksponati, ki jih neprestano zbiramo.

Velik del muzeja so omogočile prav dame, ki so nam podarile tisto, česar več ne potrebujejo. Če imate kaj takega tudi vi, se priporočamo. Tudi lep klobuček ali kak drug ženski dodatek nam bo v veselje.

Dobrodošli v muzej, ki je v marsičem prvi in edinstven v svetu. Ogled je omogočen tudi gibalno oviranim.

Muzej je ustanovil in ga vodi MEDITERANUM, Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran.

Urnik
1. 3. – 31. 5. 11.00 – 18.00 Ob ponedeljkih zaprto.
1. 6. – 30. 9. 9.00 – 13.00 in od 18.00 – 22.00 Vsak dan.
1. 10. – 30. 11. 11.00 – 18.00 Ob ponedeljkih zaprto.
1. 12. – 28. 2. 11.00 – 18.00 Sobote, nedelje, prazniki, počitnice.
Če si želite muzej ogledati z vodnikom in/ali izven rednega delovnega časa, nam to sporočite vsaj dan prej.
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba