Kulturne znamenitosti - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Kulturne znamenitosti

Galerija Duka

Ta galerija v starem mestnem jedru vabi na ogled keramike različnih zvrsti in oblik. Obenem prireja tudi razstave najrazličnejših umetnikov.

Galerija Hermana Pečariča in Pečaričeva zbirka

Ob vrhunski stalni razstavi umetnin, ki jih je mestu zapustil slavni umetnik, so na ogled številne občasne razstave. Gospa Sonja, ki obiskovalce nadvse predano popelje po razstavah, je tudi sama prava umetnina …

Galerija Meduza

Majhen razstavni prostor, ki predstavlja najrazličnejše umetnike.

Mestna galerija Piran

Pred kratkim prenovljena galerija je eden najpomembnejših razstavnih prostorov slovenske Istre, kjer svoja dela predstavljajo številni uveljavljeni slovenski in tuji umetniki.

Palače

Beneška arhitektura, bogate stenske poslikave, legende in zgodbe o premožnih piranskih družinah.

Pomorski muzej »Sergej Mašera«

Muzej predstavlja pomorsko zgodovino obalnega območja. Razstavo bogatijo številne makete ladij, fotografije, umetniške in zgodovinske zbirke. Vse to v slikoviti palači Gabrielli, od koder se odpira pogled na morje.

Tartinijev trg

Nekoč davno je ta prostor zasedalo mestno pristanišče za čolne piranskih ribičev, pozneje je po njem vozil tramvaj. Danes se predstavlja v novi bleščeči podobi, z ovalno platformo iz belega kamna, delo arhitekta Borisa Podrecce. Trg je vse leto prostor za druženje in prireditve.

Tartinijeva hiša

Rojstna hiša slavnega violinista in skladatelja skriva zgovorne stenske poslikave in zanimive predmete, ki jih je umetnik zapustil svoji družini v Piranu. Poleg tega je priljubljen prireditveni prostor
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba