SI
Povpraševanje
SI

Sardele v šavorju

Sestavine

  • 3/4 kg očiščenih sardel
  • bela moka
  • oljčno olje
  • večja čebula, česen
  • 2 dcl vinskega kisa
  • 1/8 l belega vina (malvazija)
  • sol, poper
  • lovorjev list in rožmarin

Priprava

Sardele pomokamo in ocvremo na oljčnem olju. Ko so dobro ocvrte, jih zložimo v globlji krožnik ali kako drugo posodo (najbolje glineno, nikakor pa ne kovinsko!). Na ostanku olja popražimo na rezine narezano čebulo, sesekljan česen, dodamo lovorjeve liste, rožmarin, posolimo in popopramo, premešamo ter dolijemo vinski kis in vino. Ko zavre, pustimo, da se še malce pokuha. To prelijemo na sardele, da jih prekrije. Damo jih v hladilnik, kjer naj stojijo nekaj časa ali dni.

Ponudimo s kruhom in polento.
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba