SI
Povpraševanje
SI

Hroštule in refoškove palačinke

Hroštule

Potrebujemo:

  • 500 g bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 0,5 dcl oljčnega olja
  • kozarček tropinovca (žganja)
  • ščepec soli
  • olje za cvrtje
  • sladkor za posipanje

Priprava:

Na mizo damo moko in na sredini naredimo vdolbino, v katero damo sladkor, oljčno olje, tropinovec in ščepec soli. Zamesimo testo in ga razdelimo na več delov, ki jih razvaljamo, narežemo na trakove in oblikujemo po želji. Cvremo v precejšnji količini vročega olja, dokler ne porumenijo. Nato jih
vzamemo iz ponve in potresemo z mletim sladkorjem.

Refoškove palačinke

Potrebujemo:

  • Za maso za palačinke: jajca, moko, ščepec soli, nekaj žlic mleka in refošk.
  • Za nadev: jabolka, sladkor in cimet.
  • Za pečenje: oljčno olje.
  • Za preliv: maslo, krušne drobtine, vanilin sladkor (po želji) in refošk.

Priprava: 

Maso pripravimo tako, da stepemo jajca, sol in malo mleka. Nato izmenično dodajamo moko in refošk ter stepamo, dokler ne dobimo primerno goste mase.

Za nadev popražimo naribana jabolka s sladkorjem in cimetom (jabolčna čežana), lahko pa namesto čežane uporabimo marmelado (npr. slivovo).

Palačinke spečemo na kapljici oljčnega olja, premažemo z nadevom in zavijemo.

Palačinke prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da na maslu popražimo drobtine, dodamo vanilin sladkor, prelijemo z refoškom, premešamo in malo pokuhamo.

 

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba