SI
Povpraševanje
SI

Fritaja s špargo

O špargljih

Divji špargelj, po domače »šparoga«, je značilna sredozemska rastlina. Raste ob obronku gozdov slovenske Istre. Kot dvodomna zelnata trajnica zraste tudi do enega metra visoko. Rodi vsako leto v pomladnih mesecih, od polovice marca do polovice maja. Star istrski pregovor pravi: »April spareser, maio sereser« (april špargljev, maj češenj).

Priprava

Na oljčnem olju pocvremo narezane šparglje. Občasno dolivamo toplo vodo, dokler se ne zmehčajo. Nato prilijemo stepena jajca s soljo in poprom. Premešamo. 
Ko jajca zakrknejo, odstavimo in ponudimo s polento. Na oljčnem olju najprej popražimo na koščke narezano panceto (ali domačo kolobaso), nato sledi postopek kot zgoraj.

Ponudimo s kruhom.
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba