SI
Povpraševanje
SI

Česnova juha po istrsko

Sestavine

  • 1 žlico masla
  • 1 žlico oljčnega olja
  • košček pancete
  • 20 strokov česna
  • 4 žličke koruznega zdroba,
  • 2 l vode
  • sol
  • 1 jajce
  • trdi sir

Priprava

Narezan česen operemo v topli vodi, ga odcedimo in skupaj s panceto popražimo na mlačni maščobi. Ko zadiši, dodamo presejan koruzni zdrob, še malo pocvremo, zalijemo z vročo vodo in kuhamo pol ure. Na koncu dodamo stepeno jajce, ščepec soli, sveže nariban sir in nekaj kapljic oljčnega olja. Okrasimo s pocvrtim česnom in panceto. 
Recept nam je zaupala Emilija Pavlič.
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba