SI
Povpraševanje
SI

Pedoči (klapavice) na buzaro

Sestavine

  • 1 kg klapavic – pedočev
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 3-4 žlice drobtin
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • Piranska sol
  • 3-5 strokov česna
  • 1 šopek peteršilja

Priprava

S školjkami ravnamo izredno previdno. Sveže školjke morajo biti zaprte.

Školjke temeljito očistimo.

Česen olupimo in drobno sesekljamo.

Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.

V široki posodi segrejemo olje, na katerem na hitro premešamo sesekljan česen.

Dodamo žlico drobtin, polovico sesekljanega peteršilja in belo vino ter zavremo.

V posodo stresemo školjke, ki jih potresemo s preostalim peteršiljem. Posodo pokrijemo, školjke pa pri visoki temperaturi kuhamo 10 minut. Med kuhanjem posodo nekajkrat potresemo.

Školjke pretresemo v segreto skledo. Omaki primešamo preostale drobtine in malo soli. Kuhljamo minuto, dve, potem pa omako polijemo po školjkah.

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba