Poslovno - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Poslovno

Piran

Mediteranski biser z bogato kulturno dediščino, ki leži na rtu Piranskega polotoka v neposredni bližini Portoroža. Soline, idealna klima, pomorska trgovina in trgovina z zaledjem so Piranu zagotovili moč in bogastvo ter zgradili podobo mesta, ki je ohranjena še danes – kamnite ozke ulice, strnjene hiše, kulturno-zgodovinski in cerkveni objekti, prelepe beneške palače, živahni trgi, številni muzeji in galerije, obzidje, akvarij in priznane restavracije že stoletja kraljujejo Piranskemu zalivu.

Nedvomno je mesto kulture – skozi vse leto se na različnih trgih dogajajo številne glasbene, kulturne in gledališke prireditve. Dogodki, kot so piranski glasbeni večeri, mednarodni slikarski Ex-tempore, Primorski poletni festival in razstava jaslic v piranskih cerkvah v prednovoletnem obdobju dajejo mestu poseben čar. Radovednost in željo po lepem zadovoljujejo muzeji in galerije, ogledi ljubkih trgovinic, obisk tržnice s sadjem in zelenjavo ali sejem starin na prenovljenem Tartinijevem trgu (Piran je namreč rojstni kraj violinista in skladatelja Giuseppa Tartinija).

Več o Piranu >

Piransko podeželje

Glavni kraji slovenske Istre ležijo v neposredni bližini morja. Stare vasice, ki jih mora popotnik odkriti sam, skrivajo v sebi svojevrsten čar. Precej so urejene na novo, pa vendar se jih drži patina časov, ki vihrajo ob morju in segajo tudi do njih.

K doživetju pestrosti istrskega življenja prispevajo okusne istrske jedi ter domača refošk in malvazija, ki jih lahko najdete na eni od turističnih kmetij v slovenski Istri.

Če pa bi radi uživali v objemu neokrnjene narave in si nabrali nove energije za naporni ritem vsakdanjega življenja, so vam na voljo mediteranske vile, ki nudijo popolno udobje.

Slovenska Istra je ena najsevernejših krajin, kjer še uspeva oljka. Zaradi klimatskih posebnosti je tukajšnje oljčno olje prepoznavno po značilni aromi in iskano zaradi ugodne sestave maščobnih kislin. V istrskih torklah lahko pokusimo sveže iztisnjeno deviško oljčno olje, v vinskih kleteh istrske vinske ceste pa lahko poskusimo letošnji vinski pridelek. Več informacij o ponudbi v posameznih krajih slovenske Istre dobite v 10 turistično-informacijskih točkah (TIT).

Več o piranskemu podeželju >

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba