Kulturno - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Kulturno

Forma viva Portorož

Oglejte si več kot 120 skulptur kiparjev s celega sveta, sredi romantičnega oljčnega nasada nad Piranskim zalivom.

Galerija Duka

Ta galerija v starem mestnem jedru vabi na ogled keramike različnih zvrsti in oblik. Obenem prireja tudi razstave najrazličnejših umetnikov.

Galerija Hermana Pečariča in Pečaričeva zbirka

Ob vrhunski stalni razstavi umetnin, ki jih je mestu zapustil slavni umetnik, so na ogled številne občasne razstave. Gospa Sonja, ki obiskovalce nadvse predano popelje po razstavah, je tudi sama prava umetnina …

Galerija Meduza

Majhen razstavni prostor, ki predstavlja najrazličnejše umetnike.

Kapelučina hiša

V Novi vasi nad Dragonjo je urejen vaški muzej Kapelučina hiša, poimenovan po zadnji gospodinji Ančki Kapeloča.

Kulturni center in multimedijski muzej Mediadom Pyrhani

Številne poti, ki vodijo v Piran, se stikajo v Mediadomu Pyrhani, kjer vas bomo s pomočjo multimedijskih predstavitev popeljali s časovnim strojem skozi 20 stoletij, od antike do današnjega Pirana.

Mestna galerija Piran

Pred kratkim prenovljena galerija je eden najpomembnejših razstavnih prostorov slovenske Istre, kjer svoja dela predstavljajo številni uveljavljeni slovenski in tuji umetniki.

Običaji

Naši predniki, solinarji, kmetje in ribiči, so nam predali bogato kulturno dediščino. Tradicionalno prireditev solinarski praznik organiziramo zadnji vikend v aprilu oziroma na god sv. Jurija, zavetnika mesta Piran.

Palače

Beneška arhitektura, bogate stenske poslikave, legende in zgodbe o premožnih piranskih družinah.

Piran, mesto iz sanj

Eno najbolj fotogeničnih mest v Sredozemlju je ohranilo svoj neprekosljivi šarm. Vstopite v slikoviti Piran, spoznajte njegovo bogato zgodovino in kulturo, prisluhnite zgodbam naših ljudi.

Pomorski muzej »Sergej Mašera«

Muzej predstavlja pomorsko zgodovino obalnega območja. Razstavo bogatijo številne makete ladij, fotografije, umetniške in zgodovinske zbirke. Vse to v slikoviti palači Gabrielli, od koder se odpira pogled na morje.

Portorož in Piran TOP 10

Naš mali Ščepec Mediterana ima prav presenetljivo veliko za pokazati. Za vas smo sestavili seznam 10 najpomembnejših turističnih atrakcij, ki jih preprosto ne smete zamuditi.

Tartinijev trg

Nekoč davno je ta prostor zasedalo mestno pristanišče za čolne piranskih ribičev, pozneje je po njem vozil tramvaj. Danes se predstavlja v novi bleščeči podobi, z ovalno platformo iz belega kamna, delo arhitekta Borisa Podrecce. Trg je vse leto prostor za druženje in prireditve.

Tartinijeva hiša

Rojstna hiša slavnega violinista in skladatelja skriva zgovorne stenske poslikave in zanimive predmete, ki jih je umetnik zapustil svoji družini v Piranu. Poleg tega je priljubljen prireditveni prostor

Tonina hiša

Kamnita enonadstropna hiša s torklo (mlin za oljke) in stiskalnico za oljke v Sv. Petru. Z obnovljeno etnološko zbirko predstavlja tipično bivališče v istrskih slikovitih vasicah.

Tradicionalne prireditve

Domačini vsako leto na številnih prireditvah obujamo bogato kulturno dediščino. Pridružite se, prisluhnite glasbi, zaplešite z nami in vsaj za en dan postanite del naših zgodb.
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba