Hiške slovenske Istre - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Namestitve

Hiške slovenske Istre

Avgusta 2017 so Hiške slovenske Istre pridobile certifikat Travelife Gold, na podlagi le-tega pa vstopile tudi v Zeleno shemo slovenskega turizma in pridobile znak za nastanitve Slovenia Green Accommodation.

Ponudba:

  • Istrski zajtrk, sestavljen iz svežega, doma pečenega kruha iz ekološko pridelane moke, domače marmelade, domačih jajc, domačega sira in salame ter sveže sezonske zelenjave in sadja, ostalo po dogovoru. Dostavljen v ličnih košaricah ob dogovorjeni uri pred vašo hiško.
  • V bližnji družinski okrepčevalnici lahko okusite lokalne tipične jedi, kot so istrski fuži, šparglji, domači istrski pršut …
  • Urejen kotiček istrskih dobrot, kjer lahko nakupite vina lokalnih istrskih vinarjev, ekstra deviška oljčna olja in druge dobrote.

Aktivnosti:

  • Oddih si lahko privoščite na številnih slovenskih plažah, prva urejena se nahaja v Kopru, 12 km od Hišk slovenske Istre in je v sezoni brezplačna.
  • Če želite pobližje spoznati kulturo, naravo in tradicijo Slovenske Istre, nudi naša okolica številne možnosti, od urejenih sprehajalnih poti, obiska vinskih kleti, iskanja pozabljenih vasic in skritih naravnih kotičkov, nabiranja sezonskega sadja v našem sadovnjaku ali sveže zelenjave na našem vrtu. Po dogovoru organiziramo aktivnosti, kot sta obiranje oljk in trgatev. V poletnih mesecih se lahko udeležite tudi tradicionalnih vaških veselic oz. šagre.
  • Če želite Slovensko Istro in njene lepote spoznati podrobneje, vas lahko vodimo, saj imamo licenco za lokalnega turističnega vodnika v občinah Koper, Izola in Piran; organiziramo tudi prevoz. Lahko pa se enostavno prepustite soncu na naši terasi, uživate v čudovitem pogledu na Tržaški zaliv in se naužijete svežega zraka.

Kapaciteta:

Gostom so na voljo tri hiške, poimenovane po Šavrinkah, in sicer Mlekarica (za tri osebe), Krušarica in Jajčarica (za dve osebi). Poleg hišk so na voljo še turistične sobe in apartmaji. Skupno sprejmemo 27 gostov.

Opis:

V osrčju Slovenske Istre, v vasi Truške, le 15 minut vožnje od središča Kopra, lahko preživite prav posebno doživetje in oddih s prenočitvijo v Hiškah slovenske Istre. Hiške se nahajajo sredi vinograda s prečudovitim razgledom na Koprski oz. Tržaški zaliv. Hiške se ponašajo z značilno istrsko arhitekturo in originalnim istrskim pohištvom s konca 19. in začetka 20. stoletja. Gostje hišk si lahko sami naberejo zelišča, sezonsko zelenjavo in sadje, ki se nahaja pred vsako hiško, prav tako imajo na voljo ognjišče za večerno druženje ob dobrem kozarcu refoška. Vsaka hiška v svoji notranjosti skriva tudi zgodovino Slovenske Istre in zgodbe Šavrink. 

Projekt Hiške slovenske Istre je bil nagrajen na natečaju Razvoj MOK idej 2011 in je prejel nagrado Snovalec za inovativne projekte, ki poteka pod okriljem Slovenske turistične organizacije. 
Truške 1b, 6273 Marezige

T: +386 (0)41 248 964
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si