Fish Farm Fonda - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Veslanje

Ponudniki

Fish Farm Fonda

Ribogojnica Fonda je edina morska ribogojnica v Sloveniji. Leži v Piranskem zalivu na najbolj južnem delu slovenskega morja, pred krajinskim parkom Sečoveljske soline. V njej sredi morja, v čisti vodi ribolovnega rezervata vzrejajo brancine in gojijo školjke klapavice. Zaradi svoje edinstvenosti v slovenskem prostoru, posebnosti in odmevne blagovne znamke »Piranski brancin Fonda« je ribogojnica Fonda postala tudi mednarodno zanimiva turistična točka. Z mislijo na vse, ki bi si radi v živo ogledali, kako gojijo svoje brancine, so oblikovali posebne programe, primerne za posameznike, turistične agencije, šole in fakultete.

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujajo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede ribogojnice in školjčišč Fonda.

Obiskovalci bodo v Ribogojnici Fonda spoznali, zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben in izjemnega okusa. Odpluli bodo na morje, do njihovega zanimivega domovanja. Med plovbo jim bodo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti. Spoznali bodo, kako najprej skrbno izberejo ribje mladice, kakšno ribjo krmo uporabljajo in kako krmijo ribe, koliko časa raste brancin, kako živijo klapavice in naučili se bodo sami prepoznati res svežo ribo. Izlet bodo zaključili z izvirno degustacijo dobrot Fonda.

Organizirajo tudi kulinarična izobraževanja, team buildinge, »ribje« delavnice, morske piknike, oglede Piranskih solin iz morske strani,  zeleni oglede ter izleti s kajaki, Sup-i ter hibridnim fotovoltaičnim plovilom. Za slednje so prejeli nagrado Srebrnega Sejalca, za najinovativnejše projekte v slovenskem turizmu.

Svojo ponudbo z veseljem prilagodijo individualnim željam in potrebam.Pripravijo lahko programe za različno velike skupine (1 do 50 oseb in tudi za večje skupine). Več informacij boste našli na spletni strani www.fonda.si, ali po e-pošti: info@fonda.si in telefonu: 051 605 605.

Ogledi: www.fonda.si/sl/ogledi

Fotogalerija: www.fonda.si/sl/galerija/

 

Ogledi Ribogojnice Fonda potekaj le v lepem vremenu in po predhodni najavi po telefonu 051 605 605 ali elektronski pošti info@fonda.si.

Fonda.si d.o.o.
Seča 142, 6320 Portorož

T: +38651605605
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si