Zdravo in čisto morje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Zdravo in čisto morje

Morje, kakšno naj bi bilo

Naše morje je eno najbolj zdravih morij na svetu. To vidite, vonjate in čutite, ko plavate v njem. Ali se potapljate. Ali preprosto sedite na plaži in uživate. Če še vedno dvomite, poglejte na spletno stran Morske biološke postaje Piran – ne boste verjeli svojim očem, denimo, kaj vse se dogaja na Rtu Madona, neposredno pred konico piranskega rta!

Zdravo in čisto naj bi bilo.

Le redko kdo ne hrepeni po morju – zakoreninjeno je globoko v naši podzavesti, saj je morje tisti kraj, iz katerega je vse izšlo!

Valovi našega morja oblivajo najrazličnejše obale in plaže, tako peščene kot kamnite. Nekaj smo jih tudi zgradili, za tiste, ki imajo radi preprosto in čisto. Tiste, ki uživajo v naravi, vabi edinstveni Mesečev zaliv v Krajinskem parku Strunjan. Tam lahko obiskovalec uživa v miru, kar ni nič čudnega, saj je plaža težko dostopna, a je doživetje vredno vsake kapljice potu.

Naše raznolike plaže pa imajo nekaj skupnega: vsako leto se posameznim plažam podeli okoljski znak Modra zastava, znak kakovosti za izbrana kopališča, ki jih odlikuje čista voda, izvrstna oprema ter čistoča.

(Na spletni strani Modra zastava si lahko ogledate, katere druge plaže po svetu so še prejele ta znak.)

Neverjeten podvodni svet

Kaj se prav ta trenutek dogaja v našem morju? V osupljivih podvodnih razgledih lahko s pomočjo podvodne kamere Morske biološke postaje Piran uživate kar prek računalniškega zaslona doma. 

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba