Ljubljana - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Ljubljana

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, kjer se stikata antična in moderna arhitektura, še posebej staro mestno jedro je nadvse zanimivo in vsebuje vse večje znamenitosti.

Predlagamo vam ogled Mestne hiše, baročne stavbe, poleg katere stoji znameniti Robov vodnjak. Pot se nadaljuje prek Plečnikove tržnice, mimo stolnice sv. Nikolaja do Slovenskega turističnega informacijskega centra, od koder se prek Zmajskega mostu, secesijske mojstrovine, okrašene z zmaji, ob Ljubljanici odpravite na Prešernov trg. Na Prešernovem trgu lahko vstopite na turistični vlakec, ki pelje na Ljubljanski grad. Tam si ogledate Razgledni stolp, kapelo sv. Jurija in grajsko dvorišče z obzidjem.

S Prešernovega trga se prek Tromostovja odpravite do Ribjega trga, kjer stoji najstarejša hiša v Ljubljani, in naprej v jedro stare Ljubljane prek Mestnega, Starega in Gornjega trga, ki jih krasijo številna baročna pročelja, do Čevljarskega mostu.

Sledi ogled Novega trga, nato pa blag vzpon do Plečnikovega poletnega gledališča Križanke z znamenito baročno Križevniško cerkvijo. Od tam se po Vegovi ulici odpravite na končno točko ogleda, Kongresni trg.
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba