Izleti - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Izleti

Na razdalji le nekaj kratkih kilometrov boste v vseh smereh odkrivali naravne lepote in izjemno kulturno bogastvo. Posebno privlačne so številne razgledne točke. Uživali boste v pogledu na sosednje zalive v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji ter na obalo tržaškega zaliva, ki jo obrobljajo vrhovi Alp.

Iz udobnega in počitniško sproščenega Portoroža se boste ob morski obali proti severu sprehodili do nepozabnega Pirana. Od tod je ob obrežju ali po slikoviti cesti spet le korak do Krajinskega parka Strunjan. Nekaj minut vožnje južno od Portoroža in vstopili boste v Krajinski park Sečoveljske soline. Še minutka in znašli se boste v istrskih vasicah sredi vinogradov in oljčnikov na gričih.

Ljubiteljem morskih dogodivščin priporočamo izlet z eno izmed ladjic ob slovenski obali in kosilo na ladjici. Na izlet vas lahko popelje tudi piranski ribič in vas mimogrede nauči, kako se ribari.

V Sečoveljskih solinah si lahko ogledate, kako poteka pridelava soli na tradicionalen način. Obisk pa lahko podaljšate še z ogledom ribogojnice Fonda, ki se nahaja v bližini. Fonda namreč ni običajna ribogojnica, temveč tudi prava turistična atrakcija, kjer obiskovalci izvejo številne zanimive informacije o življenju pod morjem ter naši kulinariki. Na ogled ribogojnice se lahko podate tudi s SUP-i!

 Za bolj aktivne pa priporočamo kolesarski izlet v piransko zaledje s pomočjo vodnika Uživajmo podeželje.

Seveda pa se lahko za pomoč pri organizaciji obrnete tudi na katero izmed potovalnih agencij. Izleti vključujejo tudi številne degustacije vina, oljčnega olja in druge izvrstne istrske kulinarike.

Družinam priporočamo malo drugačen ogled Pirana s pomočjo kviza Objemi Piran. S pravilnimi odgovori lahko zadenete tudi lepe nagrade.

Otroke vedno pritegneta tudi piranski akvarij in muzej školjk. Za konec dneva pa priporočamo izlet z ladjico Subaquatic s steklenim dnom, ki omogoča malo drugačne razglede - z morja na kopno in pa pod morsko gladino.

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba