Sečoveljske soline - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Lokacije

Sečoveljske soline

Opis:

Krajinski park Sečoveljske soline s površino približno 650 ha leži na skrajnem jugozahodnem delu Slovenije, tik ob meji z Republiko Hrvaško, v južnem delu občine Piran. Severni del parka, kjer še poteka aktivna pridelava soli, se imenuje Lera. Od južnega dela parka, imenovanega Fontanigge, ga deli struga potoka Drnica. 

Kapacitete:

Multimedijski center za obiskovalce
Kapaciteta: 60
Prejšnje delavnice ob upravni zgradbi so bile preurejene v sedanji multimedijski center, ki ponuja obiskovalcem različne manifestacije in predstavitve. Boljšo predstavo o sami velikosti parka pa lahko obiskovalci dobijo s 3-D modelom Krajinskega parka Sečoveljskih solin ter modelom z Braillovo pisavo. Projekcijska dvorana je namenjena različnim prezentacijam, predvajanju filmov o parku in predavanjem. Opremljena je s projektorjem, platnom, prenosnim računalnikom ter dostopom do interneta. 

Najem dvorane vključuje poldnevni ali celodnevni najem z uporabo projektorja in brezžičnim dostopom do interneta. Pri najemu dvorane obstaja tudi možnost coffee breaka oz. gostinske ponudbe po dogovoru. Cene gostinskih storitev se dogovorijo naknadno in individualno za vsako skupino. 

Cena: 
Poldnevni najem: 300 EUR + DDV 
Celodnevni najem: 400 EUR + DDV 

Kot dodatno ponudbo lahko gostom ponudimo vodene oglede solin, vožnjo z barko Solinarka, teambuilding programe, razne degustacije (vin, oljčnega olja), poskus pobiranja soli itn. 

Solni cvet Pub
Kapaciteta: 50
Na solinskem trgu se nahaja pub Solni cvet, kjer lahko obiskovalci naročijo tipične solinarske jedi in se bolje spoznajo z značilnostmi istrske kuhinje. 

Lera – razstavno prodajni center
V pritličju se nahaja prodajalna z raznovrstno zbirko spominkov, ki so nastali v naravnem okolju in izhajajo iz sredozemske dediščine proizvodnje soli. V  prvem nadstropju pa je galerija, ki gosti različne razstave.

Muzej solinarstva
Muzej solinarstva sestoji iz prenovljenih solinarskih hiš in solnih polj z znamenitimi vetrnicami. Muzejska zbirka prikazuje bivalno in delovno okolje solinarja skozi zgodovino v pisni, slikovni in fizični obliki.

Ogledi Krajinskega parka Sečoveljske soline

Vodeni ogledi trajajo približno 1,5 h. Vodnik vas popelje po poti med solinami do centra za obiskovalce. Med ogledom vam predstavi park in tradicionalni postopek proizvodnje soli. V centru za obiskovalce si ogledate 10-minutni film o parku. Na poti nazaj pa ste vabljeni v trgovino s spominki – galerijo.

Ure vodenih ogledov:
  • APRIL– OKTOBER: 9.30, 12.00, 14.30, 17.00
  • NOVEMBER–MAREC: 9.30, 12.00, 14.30
Vstopnina:
  • odrasli 5 EUR, 
  • otroci nad 6 let/študenti/upokojenci 3 EUR, 
  • otroci do 6 let brezplačno
  • doplačilo za vodenje je 30 EUR in je obvezno za skupine nad 15 ljudi (max 50 ljudi),
  • skupine morajo biti napovedane najmanj en teden vnaprej,
  • načini plačevanja: gotovina, kreditne kartice in voucherji.
SOLINE d.o.o.
Krajinski park Sečoveljske soline
Seča 115, 6320 Portorož

T: +386 (0)5 672 13 30
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si